Logo UFC

 • UFC

  UFC

 • Deskundigen- en wetenschappelijk onderzoek

  Deskundigen- en wetenschappelijk onderzoek

 • Opleidingsmomenten

  Opleidingsmomenten

 • Klinische hulpverlening

  Klinische hulpverlening

 • Onderdeel van de dienst psychiatrie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen

  Onderdeel van de dienst psychiatrie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Doctoraatsverdediging Tineke Dilliƫn

Op woensdag 3 november om 16uur verdedigt Tineke Dilliën (psychologe UFC) haar doctoraat in de medische wetenschappen, met als promotoren prof. K. Goethals (UFC) en prof. B. Sabbe (Universiteit Antwerpen). Graag willen we jullie uitnodigen om aanwezig te zijn op deze openbare doctoraatsverdediging en de aansluitende receptie.

Extern doctoraatsonderzoek Thomas Marquant

Prof. dr. Kris Goethals, directeur van het UFC, begeleidt samen met Prof. dr. Bernard Sabbe een extern doctoraatsonderzoek van dr. Thomas Marquant, werkzaam in het UPC Sint-Kamillus te Bierbeek.

BDSM onderzoek

Collega Alana Schuerwegen voert sinds 2018 in samenwerking met dr. Manuel Morrens (Collaborative Antwerp Psychiatric Research Institute – CAPRI; Universiteit Antwerpen) onderzoek uit naar psychologische drijfveren bij BDSM-beoefenaars, en attitudes binnen de samenleving ten aanzien van BDSM-beoefenaars. Een eerste deel van deze onderzoekslijn focuste zich op het verschil in copingstrategieën en mate van spanningsbehoefte tussen BDSM-beoefenaars en personen uit de algemene populatie. Dit onderzoek wordt medio 2020 gepubliceerd door Archives of Sexual Behavior.

In 2019 spitste het onderzoek zich toe op stigmatiserende attitudes en overtuigingen binnen de samenleving ten aanzien van BDSM en BDSM-beoefenaars. Het manuscript van dit onderzoek is nog in opbouw.

Stop it Now! onderzoeken

Onze criminologe, Minne De Boeck, is verantwoordelijk voor het project ‘Stop it Now!’, wat zich richt op de preventie van seksueel kindermisbruik en waarbij een anonieme en vertrouwelijke hulplijn een belangrijke bijdrage levert. Binnen dat project is het UFC, samen met Prof. Kasia Uzieblo (VUB), enkele studies gestart.

Inschrijven nieuwsbrief

Uitschrijven nieuwsbrief?

Uw persoonlijke gegevens worden zorgvuldig bewaard. Uw gegevens worden in geen geval doorgegeven of doorverkocht aan derden (privacyreglement van het UZA).

U kan ten allen tijde uw gegevens aanpassen of zich uitschrijven; een eenvoudige mail aan info@ufc.be volstaat. U kan zich ook steeds uitschrijven via een link onderaan elke nieuwsbrief.

UFC op Twitter