Het team


Prof. dr. Kris Goethals

Psychiater en psychotherapeut

Werkzaam in het UFC sinds 2009. Directeur van het UFC sinds 2013.
Kris Goethals is forensisch psychiater, geaggregeerde voor het onderwijs en psychoanalytisch psychotherapeut. Hij werd in 2008 doctor in de medische wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Nederland. Sinds 2012 is hij Zelfstandig Academisch Personeel in de vakgroep CAPRI (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Universiteit Antwerpen).
Hij is voorzitter van de forensische sectie van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie en voorzitter van de forensische sectie van de European Psychiatric Association. Hij zetelt in de redactieraad van het Tijdschrift voor Psychiatrie, Criminal Behaviour and Mental Health, Journal of Psychiatry and Behaviour Therapy, het International Journal of Forensic Mental Health en Frontiers in Psychiatry en is gastredacteur voor een aantal andere tijdschriften.

Contacteer KrisWim Huys

Klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Algemeen coördinator van het UFC.

Werkzaam in het UFC sinds 2003.
Vervolledigde het postgraduaat Forensische Psychiatrie en Psychologie in 2005. In 2009 beëindigde hij de opleiding tot gedragstherapeut aan de Universiteit Gent en sindsdien is hij erkend lid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.
In het UFC bekleedt hij de functie van algemeen coördinator, onder andere verantwoordelijk voor patiëntgerelateerde zaken. Daarnaast heeft hij een grote affiniteit met onderzoek en wetenschappelijke literatuur.

Contacteer WimTineke Dilliën

Klinisch en forensisch psychologe en gedragstherapeut

Werkzaam bij het UFC sinds 2011.
Tineke werkt sinds 2004 in de forensische sector. De voorbije periode werkte ze als behandelaar/therapeut en onderzoeksmedewerker. Zo was ze betrokken in het opzetten van een forensisch Routine Outcome Monitoring (ROM)-systeem voor het behandelcentrum. Sinds september 2014 is ze verbonden aan de Universiteit Antwerpen (Collaborative Antwerp Psychiatric Research Institute) waar ze doctoraatsonderzoek verricht naar het neurocognitief functioneren van seksuele delinquenten."

Contacteer Tineke

 

 

 

Liesbeth Merckx

Psycholoog 

Liesbeth maakt sinds juni 2020 deel uit van het UFC-team en legt zich toe op het verzorgen van opleidings- en vormingsactiviteiten en de klinische praktijk in het UFC. 

Contacteer LiesbethAlana Schuerwegen

Bachelor Toegepaste Psychologie

Werkzaam bij het UFC sinds 2014.
Alana is de jongste collega in het UFC team. Ze rondde in juni 2014 haar opleiding Toegepaste Psychologie aan Thomas More Antwerpen af en beëindigde er in 2016 het postgraduaat Forensische Psychodiagnostiek & Counseling. Ze volgde reeds verscheidene trainingen in specifieke risicotaxatie-instrumenten. Momenteel wordt ze opgeleid tot Static Stable Acute-trainer.
Binnen het UFC is zij psychologisch consulent en staat in voor diagnostiek, counseling en het BDSM-onderzoek. Verder heeft zij een grote interesse voor onderzoek en literatuur over profiling en stalking.

Contacteer AlanaMinne De Boeck

Criminologe

Werkzaam bij het UFC sinds januari 2016.
Minne De Boeck studeerde Criminologie aan de Universiteit van Gent, daarna volgde ze er de Master Conflict en Development. Ze werkt als criminologe op het UFC en is er coördinator van de steunopdrachten in het kader van het Samenwerkingsakkoord Daders van Seksueel Misbruik. Minne vertegenwoordigt het UFC in het Vlaams Begeleidingscomité dat de werking van het Samenwerkingsakkoord opvolgt. Verder onderhoudt ze de contacten met het netwerk, organiseert ze nationale en internationale vormingsmomenten, voert ze beleids- en praktijkondersteunende opdrachten uit en verzorgt ze de communicatie. Minne wordt momenteel ook opgeleid tot Static Stable Acute-trainer en is projectverantwoordelijke van Stop it Now! Vlaanderen, een preventieproject in het kader van seksueel kindermisbruik. Je kan Minne contacteren met al je vragen en opmerkingen over juridische of ethische aspecten, praktische vragen, vormingsvragen…

Contacteer MinneHilde Hoebers

Medische secretaresse

Hilde is werkzaam bij het UFC sinds de start van 2016. Ze verzorgt de administratie van het UFC en is als secretaresse het eerste aanspreekpunt. In 2004 behaalde ze haar bachelor psychiatrische verpleegkunde, waarin ze tot 2012 werkzaam was. Nadien koos ze voor een administratieve functie binnen de gezondheidszorg. 

Contacteer Hilde

 

Sam Tielens

ASO Psychiatrie

Het UFC is een stageplaats voor de Arts-Specialisten in Opleiding (Psychiatrie). Sam, de assistent psychiatrie, maakt voor 6 maanden deel uit van het UFC team en staat deeltijds in voor psychiatrische patiëntenzorg binnen het UFC. Daarnaast vervult hij een deeltijdse functie binnen de zorgequipe van de Antwerpse gevangenis. 

Contacteer Sam