Stop it Now! Vlaanderen

stopitnow logo transparant

 

Stop it Now! is een internationaal preventiemodel dat seksueel kindermisbruik aanpakt via sociale bewustwording en een hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens en hun naasten.

Stop it Now! wordt ondersteund door het Universitair Forensisch Centrum (UFC). Het UFC voert verschillende opdrachten uit om op een kwalitatieve manier aan preventie te kunnen doen. Het UFC organiseert opleiding en vorming, voert de evaluatie en ondersteunende opdrachten uit en zorgt voor de nationale en internationale inbedding van Stop it Now! in de bestaande netwerkstructuren. Minne De Boeck, onze criminologe, is projectverantwoordelijke van Stop it Now! Vlaanderen. U kan haar met vragen over Stop it Now! bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stop it Now werd in 1992 opgericht door de Amerikaanse Fran Henry om seksueel kindermisbruik tevoorkomen. Fran Henry was zelf slachtoffer en wilde andere kinderen het leed dat haar was overkomen besparen. Stop it Now! bestaat inmiddels al in de Verenigde Staten (1992), Groot-Brittannië, Ierland (2002) en Nederland (2012).
In 2017 werd Stop it Now! ook opgericht in Vlaanderen. Stop it Now! Vlaanderen is een initiatief van het Universitair Forensisch Centrum (UFC) en I.T.E.R. - een ambulant behandelcentrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag - in samenwerking met Child Focus, Sensoa, Zornet Icuro en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk (SAW).

Meer info: www.stopitnow.be 

 

StopItNow afficheA3