Werken met seksuele delinquenten is geen sinecure. Zelfs de meest ervaren therapeut botst nog regelmatig op een casus waarmee hij/zij geen blijf weet. De gelukkigen onder ons kunnen terugvallen op een team met ervaren collega’s, maar dat geldt zeker niet voor iedereen en zelfs een team kan al eens met de mond vol tanden staan. Een intervisiegroep voor forensisch psychologen/psychiaters kan soelaas brengen.

Op vraag van het netwerk organiseert het UFC enkele keren per jaar een intervisiegroep. De nadruk ligt op het bespreken van casussen uit de hulpverlening en om elkaar te inspireren op therapeutisch vlak. De ambulante centra zijn vaak het best vertegenwoordigd, maar ook therapeuten uit de residentiële voorzieningen zijn welkom.

De bijeenkomsten gaan meestal door in Gent, vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Deelname is vrij. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..