Het UFC organiseert een driedaagse online training in risicotaxatie voor zedendelinquenten. Lees meer over de trainig in STATIC-99R - STABLE-2007 - ACUTE-2007. 

9 - 12 december 2020

static stable

De Static/Stable/Acute (SSA) is een combinatie van statische en dynamische instrumenten voor het inschatten van het risico van toekomstig seksueel en gewelddadig delictgedrag bij zedendelinquenten. De SSA combinatie kan gebruikt worden om beslissingen te nemen omtrent behandeltoewijzing, verloven of het bepalen van intensiteit van toezicht en begeleiding bij terugkeer in de samenleving. Daarnaast is de SSA-combinatie van waarde bij het bepalen van behandeldoelen en het evalueren van vooruitgang in de behandeling. Naast het adequaat scoren van de instrumenten, gaat de cursus in op de integratie van de scores op de verschillende instrumenten en het communiceren over de resultaten. Een boek met de scorehandleidingen van de STATIC-99R, STABLE-2007 en ACUTE-2007 en bijbehorend Tabellenboek is bij de cursusprijs inbegrepen.

Doelstelling

  • Een overzicht van recent wetenschappelijk onderzoek betreffende risicotaxatie bij zedendelinquenten.

  • Het doornemen van de coderingsregels van de drie instrumenten: STATIC-99R, STABLE-2007 en ACUTE-2007.

  • Het oefenen met het afnemen en scoren van de instrumenten aan de hand van casusmateriaal.

  • Het integreren van en communiceren over de resultaten van de drie instrumenten.

Certificaat

Na de workshop bent u in staat de instrumenten STATIC-99R, STABLE-2007 en ACUTE-2007 op de juiste wijze te gebruiken en hierover op eenduidige wijze te communiceren. Tevens bent u op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van risicotaxatie bij zedendelinquenten. Na afronding van de workshop ontvangt u een certificaat ter bevestiging van uw deelname.

Praktisch

Inschrijving:

Het UFC dient als Vlaams steuncentrum het Vlaamse landschap te ondersteunen. Enkel Vlaamse organisaties kunnen zich inschrijven. Nederlanders dienen zich te richten tot de RINO groep voor het volgen van trainingen.

Na inschrijving zal u een factuur ontvangen voor betaling. Uw deelname is pas gegarandeerd na betaling.

Lesdagen: De training gaat door op 9-12 december 2020 van 9u tot 14u. U ontvangt vooraf een online link voor deelname.

Doelgroep: psychologen, psychiaters, criminologen, psychologisch consulenten en sociaal werkers

Docenten: Minne De Boeck, Alana Schuerwegen & Wineke Smid

Aantal deelnemers: max. 25 deelnemers

Tarieven: 250 euro - Reductie: 200 euro; enkel voor partners samenwerkingsakkoord voor seksuele daders (gespecialieerde behandelcentra, justitiehuizen, psychosociale diensten gevangenis) en studenten

 

Deze training is volzet.

Heeft u interesse in een volgende training? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.