UFC WEBINAR

logo UFC 2014 neg 

Sensoa

 

Vlaggensysteem voor volwassenen: toepassing bij seksuele daders
 
 

Het bekende vlaggensysteem van Sensoa dat handelt over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en jongeren, kent nu ook een editie voor volwassenen. Het concept is een herziene versie van het concept Vlaggensysteem voor begeleiders die werken met kinderen en jongeren (Frans & Franck, 2010). In de versie voor volwassen neemt Sensoa de professional die zorgt voor het welzijn van volwassenen als focus.

Tijdens deze webinar maak je kennis met de werkwijze en context van het vlaggensysteem voor volwassenen met afwijkend seksueel gedrag. Oefensituaties en break out sessies bieden je de uitgelezen kans deze kennis toe te passen op specifieke casussen. 

Voor wie? 

Je bent als professional mee verantwoordelijk voor de veiligheid en de ruimte die collega’s en cliënten nodig hebben om seksueel gezond te kunnen functioneren. Niet in elke setting houdt dit hetzelfde in, en er zijn grote verschillen in specifieke taken en verantwoordelijkheden. Elke medewerker met in zijn takenpakket ‘zorg voor het welzijn van medewerkers of cliënten’, kan aan deze methodiek iets hebben. In deze specifieke webinar passen we de methodiek specifiek toe op seksuele daders.
 
Waarom?
 
Seksuele gezondheid en integriteit is een complex onderwerp, professionals die werken met seksuele daders worden extra uitgedaagd om dit vorm te geven in een diverse en veranderende samenleving. Dit kunnen ze alleen doen als ze met elkaar in gesprek gaan en blijven, en zoeken naar maximale aansluiting op de behoefte aan respect, veiligheid, innigheid en persoonlijke ontwikkeling. Daar kan deze methodiek bij helpen.
 
Wat?
 
Het Vlaggensysteem biedt medewerkers én gebruikers neutrale en objectieve handvatten om seksueel gedrag goed in te schatten, het bespreekbaar te maken en om gepast te reageren. Op die manier draagt het bij aan het stimuleren van gezond seksueel gedrag en het voorkomen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
 
Doelstellingen?
 
De bedoeling van het Vlaggensysteem is dat de methodiek helpt om
het seksueel (grensoverschrijdend) gedrag genuanceerd in te schatten;
de communicatie tussen alle partijen te faciliteren;
een adequate respons te voorzien op seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Afbeelding1

Praktische info:

Datum: 28/09/2020
Tijd: 13u tot 16u30
Plaats: Online, zoom sessie
Tarieven: 

Inschrijving + thuiswerkpakket: 25 euro

Reductieprijs: 15 euro - ENKEL voor partners samenwerkingsakkoord (gespecialiseerde behandelcentra, justitiehuizen, psychosociale diensten gevangenis) en studenten

Annulaties na 20/09/2021 worden niet meer aanvaard.

 

 

Heb je op voorhand al vragen of heb je een casus die je graag verwerkt zou zien in de webinar? Vergeet deze dan niet te vermelden op het inschrijvingsformulier!
 
 
 
 
VlaggensysteemLogo